A kardio edzés előnyei a tömegnövelés során1. Fokozott regenerálódás

A megfelelően alacsony intenzitású kardio edzés kiváló regeneráló hatással rendelkezik. A munkában részt vevő izmokba felélénkül a vér áramlása, ezáltal felgyorsul a helyreállás folyamata, mivel a fokozódó véráramlás egyben felgyorsítja az izmokba irányuló tápanyag szállítást is, ezáltal segít a regenerációban. Ajánlott ilyenkor egy megfelelően feloldott szénhidrát illetve protein ital elfogyasztása, a tápanyag gyors utánpótlása érdekében.


2. Étvágy javítása

A mérsékelt mennyiségben végzett kardio edzés általánosan jó hatással van az étvágyra, ezzel is segítve a tápanyag bevitelt. Az edzés különböző hatással lehet az étvágyra, általában akiknek ezzel gondjuk van, nem éhesek, azoknál sokat segíthet ebben az esetben a mérsékelt intenzitású kardio edzés.


3. A jó kondíció és munkabírás megőrzése

Némi kardio igen nagy segítséget nyújthat, hiszen a tiszta tömegnövelés során előfordul hogy a sportolók elveszthetik kondíciójukat, lelassul ezáltal az izmok regenerációja az edzések során illetve közötte. Sokkal kevesebb edzést igényel a jó kondíció megtartása mint annak növelése és ebben a megtartási folyamatban a kardio igen hasznos segítség.


4. A tápanyag jobb eloszlása

A mérsékelt kardio fokozhatja a tömegnövelés eredményességét azáltal hogy segítséget nyújt a tápanyag eloszlásában az izmokban, hogy a bevitt kalóriák hová kerüljenek. Ezáltal optimálisabban kerül az izmokba a bevitt kalória, ahelyett hogy a zsírraktárakba jutnának. Ennek hosszú távon igazán hasznos hatása van.


5. A zsírégető anyagcsere aktív fenntartása

Ebben az esetben az előny az esetleges szálkásodás elérésében jelentkezik. Mivel a maximális izomtömeg növelés szinte mindig némi zsír lerakódása mellett következik be, a kardio edzés segíthet ennek a zsírnak az elégetésében, természetesen a diétával karöltve. Mivel tömegnövelés során, ami tulajdonképpen egy masszív túltápláltság, az emberi szervezet veszít abból a képességéből hogy zsírt használjon fel energiaként. A szálkásodás elérése érdekében ezért a testnek szüksége van időre ahhoz hogy ez a folyamat visszaálljon és itt jelentkezik az előny. A kardio a tömegnövelés során ezt az időt csökkenti le, hiszen ezt a típusú energia átalakító folyamat egy hányadát az edzéssel párhuzamosan végzett mérsékelt kardio edzés fenntartja. Tehát a sportoló előnyösebb pozícióból indul.


A kardio edzés hátrányai a tömegnövelés folyamán

This free website was made using Yola.

No HTML skills required. Build your website in minutes.

Go to www.yola.com and sign up today!

Make a free website with Yola